Sportsernæring

henrikbirken - skiløber Optimalt udbytte kræver både træning, restitution og optimal ernæring.  Ligesom der forskes i sportsudstyr, forskes der også i optimal sportsernæring. Hvis kroppen ikke får den rigtige kost på de rigtige tidspunkter, bliver energidepoterne ikke bygget op, og det samme gælder for muskelmassen.
Der risikeres et svækket immunforsvar og sygedage uden træning.
Selvom de fleste sportsfolk spiser sundt, så ser jeg i praksis, at rigtig mange sportsfolk får ikke dækket deres behov!
Der er forkert fordeling af hurtige/langsomme kulhydrater og proteiner – og ikke mindst er fordelingen af næringsstofferne forkert! Og nogle er decideret i mangel på vigtige næringsstoffer.
Hos børn og teenagere ser jeg ofte, at deres mad ikke sammensat efter voksealder og udvikling sammen med træning med høj intensitet. Fejlagtigt spiser de som voksne elitesportsudøvere – og det kan på lang sigt skade helbredet.
Mine kunder findes indenfor forskellige sportsgrene og på forskellige niveau af konkurrence og udholdenhed. Det er lige fra den unge svømmer på det første talenthold til udholdenheds skiløberen med 8 timers løb.
Henrik Tingleff – Skiløber

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/5/darchy.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399